Pohanka

Pohanka se nejdříve zpracovává na kroupu a lámanku. Pohanka kroupa a pohanka lámanka jsou základními surovinami pro přípravu bezlepkových jídel (přílohy, nádivky, kaše, pomazánky ...) a jsou prvními výrobky z pohanky, ze kterých se následným zpracováním v Pohankovém mlýně Šmajstrla získávají další pohankové výrobky.
Pohanková mouka a pohanková krupice jsou bohaté na vitaminy skupiny B, fosfor, vápník, železo a rutin. Jsou vhodnou surovinou pro kuchyň celiaka a všechny, kteří se rádi zdravě stravují. V kuchyni plně nahradí mouku pšeničnou. Využijeme ji do sladkých a slaných těst, polévek a omáček, placek, pomazánek ...

Zobrazit více
Filtrování
dle parametrů
Poslední recenze
VALAŠSKÁ POHANKA s.r.o.
Trojanovice 509
74401 Trojanovice
Česká republika
IČO: 03278441
DIČ: CZ03278441
Filtrovat produkty
CenaStavVýrobcePouze skladem