Vážení a milí moji zákazníci, 

Informace k zasílání na výdejní místa: nemůžeme a nezasíláme naše výrobky do výdejních boxů. POZOR, vícekusové zásilky nelze zasílat na výdejní místa! 

Pohanka v pytlích: momentálně máme pozastaveny některé váhové kategorie k zasílání - z technických důvodů. 

 Děkuji za pochopení.

Ani Dvořáková-(roz.Šmajstrlová)

VALAŠSKÁ POHANKA s.r.o.

Pro velký zájem a příjem objednávek, prosíme o strpení, jsou vyřizovány postupně. 

Děkujeme za pochopení.

Osobní prodej pouze ve mlýně v obchůdku na Kopané 806 Frenštát p. R. funguje nepřetržitě.

Otevírací doba: PO-PÁ 7:00-15:00, SO 8:30-12:00. Všechny svátky zavřeno. Od 20. 12.2024 do 5. 1. 2025 zavřeno.

 

 

Pohankové těstoviny

Pohankové těstoviny se vyrábějí jen z vody a z pohankové mouky, jež se získává mletím loupané pohanky. Pohanka je přirozeně bezlepková obilovina bohatá na minerály, vlákninu a další prospěšné živiny. Díky absenci vajec i lepku jsou tyto těstoviny chutnou alternativou k pšeničným variantám. Naše osvědčené pohankové těstoviny, připravené dle tradiční receptury, vám mohou sloužit jako ideální základ pro přípravu lehkých, zdravých a především chutných pokrmů.

Pohankové těstoviny se mohou pochlubit bohatou historií, jež sahá až do starověké Číny, kde se jejich výroba datuje už před dvěma tisíci lety. Až v 16. století byla tato tradice zprostředkována i v Evropě, kde si dnes pohankové nudle získaly své stálé místo.

Zobrazit více
O řazení
Filtrování
dle parametrů
Poslední recenze

Pohankové těstoviny jsou bezlepkové, takže jsou vhodné pro osoby s celiakií nebo intolerancemi na lepek. Pohanka má obecně vysoký podíl vlákniny, která je důležitá pro správnou funkci střev. Po vláknině se navíc budete cítit sytí po delší dobu. Pohankové těstoviny jsou také dobrým zdrojem sacharidů, bílkovin, tuků, vitaminů a minerálů. Mají nízký glykemický index, takže jsou vhodné pro osoby s cukrovkou. Jednou z nejdůležitějších látek, která je v pohankových těstovinách obsažena, je rutin. Ten příznivě ovlivňuje pružnost cév a lámavost krevních kapilár.

Vaření pohankových těstovin je velmi jednoduché a zvládne to i kuchařský nováček. Budete potřebovat pouze hrnec, vodu a sůl. Nejprve osolte vodu a přiveďte ji k varu, poté do ní nasypte požadované množství těstovin a vařte je přibližně 7 minut. U celozrnných těstovin lze dobu vaření prodloužit až na 10 minut.

Při vaření pohankových těstovin dbejte na přesný čas, aby se nerozvařily. Převařené bývají příliš měkké a lepivé. Pro pevnější strukturu je vhodné těstoviny osolit ještě před jejich vložením do vroucí vody. Pohankové těstoviny lze připravovat buď ve vodě, nebo ve zeleninovém vývaru. Pohankové těstoviny můžete podávat jako přílohu k hlavnímu chodu nebo je přidat do polévek, salátů či zapékaných pokrmů.

Zobrazit více
VALAŠSKÁ POHANKA s.r.o.
Trojanovice 509
74401 Trojanovice
Česká republika
IČO: 03278441
DIČ: CZ03278441
Mastercard
ThePay
Visa
Filtrovat produkty
Pouze skladem